Az alternatív kritikai hírportál

Kodein

Kodein

Nyugat a Keleten aka. MR MISSH újító hadjárata

2016. november 17. - kodein

Sose gondoltam volna, hogy a magyarországi zenei színteret a Youtube B-kategóriás királya, MR MISSH fogja gyökeresen megújítani. Aztán jött ez:

A klipben Travis Scottnak beöltöztetett komáromi Demeter Mihály karrierjét olyan sztárok vendégszereplésével kezdte, mint Horváth Tamás, és Raul. Ki ne emlékezne a zseniális Beléd estemre, amely a hazai proli zene egyik ékes gyöngyszeme. Aztán Missh, meglátta a lehetőséget a new school hip hopban, azon belül a trapben, és rögtön meghódította Budapest című gyöngyszemmel az internetet. A dal olyan klasszikus idézeteket hozott mint a

Baszunk és baszunk és pont

vagy a

mertem álmondi, annyi csajom volt, hogy már meg sem tudnám számolni

És a mester szerencsére nem hagy minket zene nélkül. Legújabb száma, a Neked nincs, a legtrúbb magyar trap szám, a kettőből.

 

A szám Gucci Mane-i magasságokba emeli a magyar hip-hopot, ami hogyha angolul lenne, simán azt hinném hogy Lil Uzi van a házban. De sajnos nem. :( Akármennyire is eredeti mint a román lei, sajnos annyira ironikus a dal, mint ez az egy sor. Minden esetre megnyitja a kapukat olyan külföldi előadók elött itthon, hogy hű meg ha. Lehet ennek a hatására fog a havannai srác a tizedikről meghallgatni egy Chief Keef számot, vagy az ózdi gettóban a kissrác egy A$AP Rockyt.

Reméljük így lesz, és pár év múlva úgy fogjuk emlegetni hogy

Csinálok zenét és nézd két kurva a kanapén

-sorokat, mint ahogy manapság szoktuk a Szállj fel szabad madárt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kodein.blog.hu/api/trackback/id/tr8311969845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása