Az alternatív kritikai hírportál

Kodein

Kodein

A 10+1 legrosszabb dal, ami annyira rossz, hogy már jó

2016. december 05. - kodein

Vannak listák a legszarabb dalokról, albumokról, a legjobb dalokról, jó dalokról szar előadóktól, de olyan lista, amiben azokat a nótákat gyűjtik össze, amik annyira rosszak, hogy az emberek örömmel hallgatják, főleg mert vicces, vagy csak mert egy házibuliban erre lehet a legjobbat baszatni. Ennek örömére elkészítettem azt a kifejezetten diplomatikus listát, amelyet minden házibuliban el lehet tolni, és nem az a nagyon alpári szar.

 

 

10+1 Nicklelback - Rockstar

Azért érdemelte ki a Nickelback a 10+1-dik helyet, mert tény hogy nagyon szar, és azon belül is annyira szar, hogy már nem jó, de egy ikonikus fos dal, olyan klippel, mintha valami internetes mémvideót néznék, meg niggerekkel, zztoppal, Orange Country Choppers-el, suttyókkal, csöcsökkel, stb. Ha tényleg van egy szint, akkor ez annak a szintnek a legalját sem éri el.

 

10. Mattafix - Big City Life

A Mattafix duó egyetlen egy darab száma, ami Magyarországra a Cool Tv és a Viva Tv által jutott el. Egy komoly társadalom kritika, aminek szlenges szövegét senki se érti. Nem kell sznobkodni hogy te érted, kurvára te sem értetted sose. Szóval, mivel nem tudjuk miről szól, csak nagyjából, arról hogy ne légy egyedül, a nagy városban a sok ember között. Asszem. Viszont egy olyan szám, ami tényleg fos, de örömmel hallgatható bulikban, meg amikor eszedbe jut hogy általánosban ezt hallgattátok a Sony Ericcson Walkman telefonotokon, az felülmúl mindent.

 

9. Ricky Martin - Livin' La Vida Loca

Ha szilvesztereztél anyádékkal akkor amikor a Shrek 2 kijött a mozikban, akkor tuti te is táncoltál rá a kólától felpörögve egy csomó bebaszott 30-as 40-es szülővel, és a kölykeikkel. Aztán megnéztétek az Irigy Hónaljmirigy aktuál szilveszteri epizódját, majd tűzijáték után, amikor már lejöttél a sok üdítőről, rágtad anyádék fülét hogy menjetek már haza. Aztán 10-15 évvel később már nagyban csapattad a haverjaiddal hulla részegen az alpári házibuliban csöcsöket szopkodva.

 

 

8. The Black Eyed Peas - Pump it

AHA! Neked is voltak spanjaid akik pörgették ezt, hosszú hajjal, deszkás cipőben, olyan cuccokban, amiket most a Sadboyok hordanak. Ez az egész zenekar szerintem önmaga paródiája. Meg a klip is. Ott bunyóznak a parkolóházban, egy csapat formával, akik csak körben állnak, és nem érdekli őket, hogy körbe futnak rajtuk, vagy labdával szétbasszák őket. Ez tényleg a zseniális kategória küszöbét feszegeti. A kedvencem az indián forma, aki minden klipben ott van, de nem derül ki hogy ő is énekes e vagy csak a dj vagy mi. Kb olyan mint a TNT-ben a másik forma, aki csak állt és tátogott a refrén alatta amit Dobrádi Ákos hangján hallottunk.

 

7. Vanilla Ice - Ice Ice Baby

Volt valami reklám aminek ez volt a zenéje. Ezen kívül másra nem emlékszem, csak arra hogy kibaszott röhejes, és sokat el sem lehet mondani róla. Talán annyit hogy a szegény ember Eminemeként tudnám felemlegetni. ű

 

6. Arash - Boro Boro

Ez az a szám, amit nagyon viccesen félre lehet hallani magyarul, és Youtube videók tömkelege volt ezen témában, amiken szakadtunk. Nem tudom, hogy Arash Bollywood-i ripacskodása az ameriaki Hollywood-i élet meg filmek meg klipek kiparodizálása, vagy ott inidában tényleg így megy, minden esetre kegyetlen mókás, főleg a csadoros indiai nők, kurvák helyett. Igazi házibuli mega szám.

 

 

5. Aqua - Barbie Girl

Fúgecc. Ez a szám annyira tökéletes példája a kilencvenes évek második felének zenei színvilágának, hogy jobbat már csak a Balatoni láz, vagy a Napolaj tud felmutatni. Szörnyű, nem vicces, borzalmas magas hang, idegesítő, mégis, minden magyar kislány találkozik vele negyedikig, és arra tökéletes, hogy az apukákat idegesítse, nekünk meg tökéletes arra, hogy egy házibuliban nagyot menjünk erre a számra.

 

4. O-Zone - Dragosta Din Tei

Szerintem amikor kijött ez a szám, akkor jöttek rá a románok, hogy kár volt megölni Ceaușescu-t. Sajnos a romániai sikeréről nem tudok a numa numának, az biztos hogy itthon a Numerakirállyal nagy sikere lett, külföldön pedig a numa numa videó miatt lett híres még 2006 környékén. Itthon amúgy azóta hatalamas parti sláger. Igazából tiszteletre méltó, mert szerintem ez a dal a román meleg önmegvalósítás egyik első darabja.

 

3. Basshunter - Boten Anna

Szerencsémre nyáron volt lehetőségem elmenni a Rio XXL-be a Basshunter koncertre, mely végül egy hatalmas csalódás volt, mert fél órát sima fos dj gennyt játszott, aztán fél órában a Dotát, meg a Boten Annát, svédül meg angolul. Közben csak beszélt. Viszont az, hogy ezt a számot élőben halhattam, megmelengette a szívem, és eszembe juttatta, amikor a Megállóban ezt kérték, és a tv elött ugráltam a veretős dropra.

 

2. Rick Astley - Never Gonna Give You Up

Rick Roll madafaka. Ez a listában a legrégebbi nóta, és a legnagyobb klasszikus is, amire anyáink és apáink úgy tekintenek, mint hatalmas diszkóslágerre a szocializmus végéről. Manapság már mém lett belőle, az internet második legnagyobb vírusvideója, melyet bárhol meg lehet találni. De vajon ha ez egy ekkora klasszikus, vajon mi lehet, ami még nagyobb, még rosszabb, és még jobb, mint ez a műremek?

 

1. Darude - Sandstorm

A videó, ami homokvihar sebességgel hódította meg az internetet. Évekig kb senki sem tudta hogy létezik, aztán megjelent egyes videók, 9gag posztok alatt kommentként. Annyira nagy sikere lett, hogy egyik évben a Youtube-on április elsején még gomb is volt, ami elindította ezt a remek videót. Kifejezetten tettszik a klipben, hogy nem derül ki mi van a táskában, így olyan magaslatokba emeli a kisfilmet, mint a Ponyvaregény. respekt

 

 

(köszönet a barátaimnak, akik segítettek a lista összeállításában)

A bejegyzés trackback címe:

https://kodein.blog.hu/api/trackback/id/tr6812024851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sage5 2016.12.14. 16:42:07

10 szer hasznaltad a szar szot ebben a magasroptu bejegyzesben

kodein 2016.12.14. 17:00:17

@sage5: köszönöm, hogy megszámoltad :) most a tieddel együtt már 11szer :)

323 2016.12.14. 17:48:43

Arash iráni. A látszat ellenére lófasz köze sincs Indiához.
#getyofactsrightniggah

Saank 2016.12.14. 18:50:10

Ezzekkel a számokhoz tartozó leírásaiddal jó sokunkba rúgták bele.

legelső MortalWombat 2016.12.14. 21:04:55

Valaki kövezzen meg, de nekem a Nickelback tetszik. A zene is, meg a videó is.
Kár, hogy csak az OCC-t és a ZZ Top-ot ismerted fel.
"De feltűnik többek között Gene Simmons a Kissből, Kid Rock, Nelly Furtado, az Amcsi motorok stábja, a sorozatokból ismert Taryn Manning és Eliza Dushku színésznők, a modell Alessandra Ambrosio, a világ egyik legjobb jégkorongozójának tartott Wayne Gretzky, illetve végül, de nem utolsó sorban a Playboy villa lányai (Holly Madison, Kendra Wilkinson és Bridget Marquardt)."
forrás: www.origo.hu/kultura/quart/20160826-nickelback-rockstar-klip.html

Amúgy meg izlésről kár vitatkozni, kinek a pap, kinek a Pappné!

A nép fia 2016.12.14. 22:26:45

Arash NEM inidából származik (igen, poszt-toló, Te írtad így...), hanem egy svédországi születésű perzsa előadó, aki angolul és fársziul énekel.

2016.12.14. 22:57:56

Hát igen, Rick Astley tényleg alúlmúlhatatlan. Már 30 éve is irritált.
A klipben táncoló nőktől meg Linda-feelingje lesz az embernek. Brrrr.

savrola 2016.12.14. 23:15:30

Na jó, azért a listában szereplő néhány számnál (pl. Rockstar, Pump It) vannak nagyságrendekkel sz.rabb zenék. Szerintem csak a 90-es évekből többet lehetne összeszedni. De itt van pl.: a 2000-es évekből ez a cukiság: www.youtube.com/watch?v=3IiezmXQSmA
De pl.: ezt az A-ha számot is nehezen tudom értelmezni, borzasztó idegesítő: www.youtube.com/watch?v=djV11Xbc914

savrola 2016.12.14. 23:16:35

De akár a Gangam style is idefért volna...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2016.12.15. 10:36:31

Jó néhány helyen alaposan mellélőttél. Pl. Ricky Martin dala amellett, hogy jó, kibaszott profin meg van írva, és világszínvonalon van zenélve, szóval nem véletlen a 126 milliós megtekintés, de te ezt a kis szobádból úgysem vágod.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.12.15. 13:19:57

Jan Wayne (a helyi dj persze mindig dzson véjnkénet konferálta fel) fájóan hiányzik erről a listáról

www.youtube.com/watch?v=3oMhN4Jrdzk

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2016.12.15. 14:49:50

nem vagyok egy nickelback fan, de a rockstar nem rossz szám

rick astley-nem meg never gonna say good bye

zdyzs 2016.12.15. 16:10:09

@323: így legalább nem hiába használta a posztoló a csador megnevezést (biztos tudatalatti megérzése, hogy van a klipben valami iráni). Mert az indiai nők jellemzően szárit hordanak. A klipben is.

d.j 2016.12.15. 23:07:13

Szar írás, hogy ne törjem meg a magasröptű színvonalat. A zenék nagy része nem rossz, ezeknél vannak sokkal rosszabbak.

Sinistroll 2016.12.16. 07:38:08

Ha már így beleállsz az fikázásba, legalább nézz már utána a dolgaidnak. Pl. annak, hogy az a "román" dal az történetesen moldáv.

en.wikipedia.org/wiki/Dragostea_Din_Tei

Mert az ilyesmi nélkül ez egy olyan szar bejegyzés, hogy az már ... nagyon. :-)
A Rockstarral meg nincs semmi baj. A klip is ötletes, pláne, ha az öreg Teutulon túl is felimersz még pár csókát.

Zacskóstej 2016.12.16. 11:37:44

Megelőztél Sinistroll. A románok GYŰLÖLIK a számot és hogy románnak hiszik. Ha megkérdezed őket róla, vagy meg akarnak ölni téged, vagy csak a szemüket forgatják.

- "10+1-dik" most ez komoly? :D:D
- Vanilla Ice mint a szegény ember eminemje? Haver...20 évvel korábban volt. Ő volt az első fehér aki rapperként betört. Ez akkoriban elképzelhetetlen volt. Azt leszámítva hogy mai füllel/szemmel már szar. De ezt így nem is lehet megítélni. Akkor király volt.

2016.12.16. 12:09:10

De ismerős ez a név nekem valahonnan :)
A zenékről most nem szólok, bár az a gengemgáz tényleg idefért volna meg a Sean Paul, vagy a kris kros

daito 2016.12.16. 18:31:48

@Zacskóstej: ez sem 100%-ig tiszta ügy, ennek a számnak volt egy másik verziója, amit a Haiduici "adott elő". Azt a verziót pl nem utálják és az nem is ennyire szar.

Troppauer_Hümér 2016.12.17. 08:05:27

Aztakurva. Ez magas röptű volt.
A hibákat kábé felemlegették a többiek, a Black Eyed Peas indián formája nem csak statiszta hanem előadó, csak nem mindegyik számban.

Mintha a bejegyzés írója 20 éves forma lenne.

Gyorgy Nagy 2016.12.17. 13:55:34

És a KIRÁLY - tol semmi.Gyengébbek kedvéért ELVIS .

FeriZoli 2016.12.18. 19:37:54

Ezek a szar zenek a mai napig hallgathatok nem ugy mint a ma megjeleno fel ev alatt feledesbe merulo mai topzenek...
süti beállítások módosítása