Az alternatív kritikai hírportál

Kodein

Kodein

A 10 legcsicskább magyar zenekar

2016. december 09. - kodein

Nem kell megijedni, mert kedvenc zenekaraitokat fogom kifikázni. Akármennyire is fáj, ez az igazság. A csicskaság inkább csak olvasócsábító címnek mondanám, igazából olyan zenekarokat fogok előtérbe helyezni, akik mocskosul cikik, gázak, kiöregedtek, vagy csak szimplán eladták magukat. Lehet pocskondiázni, meg nem egyetérteni, de higgyétek el, én se értek egyet sokatok véleményével, és pont le is szarom azt. Kritikát elfogadok, mert az épít, viszont egy ,,hülye vagy a punnany a legjobb zenekar" visszajelzés kb annyit ér mint egy bölcsészdiploma. Szóval ezeknek függvényében (ami igaz lesz még az elkövetkezendő listáimra is), dőljetek hátra, és élvezzétek, kacarásszatok :)

Mivel nem tudok dönteni hogy melyiket tartom a legcsicskábbnak, ezért ABC sorrendben lesz, és főleg frissebb zenekarokból válogatok, szóval az R-gó és Korda fanok most megmenekültek.

Children of Distance

Fúha. Erős kezdés. A Children of Distance az érzelmes szívű panelprolik Facebook idézeteinek melegágya. Klisés, semmitmondó szövegeik, hadart, ilyen félig beszélve reppelt flowjaik annyira gagyik, és annyira mókásak az arcok is, hogy nálam nagyon viszik a prímet. A Youtube-on a leghallgatottabb zenekarok, zenészek között vannak, olyan klasszikusok, mint Mr Busta, és Kis Grófó. Taps. Főbb témáik a szakítás, a szerelmi bánat, a vágyódás a be nem teljesült szerelem iránt. Mindenkinek csaj ajánlani tudom :)

 

Fish!

Hardpop zenekar. Mondanivaló nélküli, jellemtelen fos. Fő védnöke Senior Hal, a fullcapes forma, akit inkább el tudok képzelni a Children of Distanceban, mint a Fish!ben. A zenekar fő baja a totál semmilyenség. Olyan zene amit hallasz a rádióban, nem érted mit énekel, de otthon nem keresel rá, és nem is rakod rá a telódra és mutogatod a haveroknak, hogy -gecc itt az új Fish! lemez-.

 

Halott Pénz (2013-tól)

A Halott Pénz addig volt jó, amíg a név Marsalkó Dávid művészneve és nem egy zenekar neve volt. A 2013-as Szólj Anyunak Hogy A Városban Vagyok lemez egy középszerű, ámde egyedülálló lemez volt a magyar hip-hop történetében, aztán jött a hírnév, meg a Járai Márk, aki aztán el is vitte a zenekart, és háttérbe szorította az alapító Marsalkót, így igazából már olyan, mintha a Halott Pénz Járai Márk zenekara lenne, amiben valaki rappel. A jópofa csajozós szövegeket, és Jimmy Hendrix, Eminemmel való párosításából egy szakítást írtó nyálasan feldolgozó kamasz srác dalait hallgathatjuk.

 

Hooligans

Ez az a zenekar, akik a kezdetektől egy hatalmas vicc volt. Szarrá tetovált srácok, akik gyönyörű királylányokról énekelnek. Ezek a formák úgy néznek ki, mint akiknek olyanok a dalszövegeik, hogy: ,,megbaszok én minden kurvát, a pénzt kokóra költöm, és beverem a pofád". Ehelyett olyan dalszövegeket kapunk, hogy: ,,nem vetted fel a telefont, ezért nagyon mérges vagyok rád, biztos megcsalsz, salala, én egy szerelmes srác vagyok". Mindebben az a mókás, hogy ezt a már 40 és 50 közötti formák csinálják, és még mindig van piercing a szemükben meg kendő a fejükön. Közel állnak Nagy Feró jelenlegi mókás kinézetéhez, azzal a különbséggel, hogy Nagy Feró régen király arc volt, a Hooligans meg mindig gyász volt :(

 

Hősök (2013-tól)

A Hősök egy ártatlan Veszprémi rapcsapat volt, amíg sajnos fel nem kapta őket a Viva, és nem lettek kiöregedett formák, akiknek inkább egy családot kéne alapítaniuk, mint szakadt gatyában, és fullcapben rappelni klisés dolgokról. Az a fő baj a Hősökkel, hogy a két megmaradt tag, Eckü és Mentha még mindig azt hiszik hogy 2004 van és örök fiatalok, és sajnos a szövegeik is ilyenek. Elég mókás amikor a 30as faszi a csajozásról rappel. Inkább tolna szövegeket a kapuzásrási pánikról, a gyerekvállalás kockázatairól, vagy a munkahelyi stresszekről. Nem hallgatnák többen, viszont nem lenne full gyász.

 

Irie Maffia

Az Irie Maffia is az a zenekar, akinek se egy albumcímét nem tudnád megmondani, mégis ott vagy mindig a Belfesztes ingyenes koncerten, mert jó rá betépve kiabálni, hogy Baszd fel a kéket! Amúgy ha megint belegondolsz, 30 közeli formák tolják, hogy milyen király gandzsázni, meg melegnek lenni. Mindezt úgy, hogy fingod sincs mit énekelnek ha nem magyarul vannak a számok, bár néha azt is nehéz megfejteni. Meg amúgy is. Én mindig viccesnek tartottam, ha magyar zenekarokban magyarul és angolul is énekelnek, főleg ha külföldiek, akik magyarul perfektül beszélnek, de azért mindig affektálnak, ha énekelnek vagy számok között mondják, hogy Budapeszt!

 

Ocho Macho

Annyira kiabál a zenekarról, hogy a magyar Manu Chao akarnak lenni, hogy ugyanazok a betűk vannak mindkét zenekar nevében is. De most tényleg, a Jó nekem-en kívül ismer valaki egy másik számot is tőlük? Meg amúgy szereti őket egyáltalán valaki?

 

Punnay Massif (2013-tól)

Egy korábbi cikkben már írtam a Punnany Massifról, és arról, hogy a Shen Kick lemezük az egyik legjobb magyar lemez evör, azonban a Fel#2 pedig a legszarabb. Egy interjúban megmondták, hogy a nagy közönségük miatt már nem játszhatnak és írhatnak olyan dalokat mint pl a Csicsimán, de azért nem kellet volna megragadniuk az élet szép, a csalódás elmúlik, a szerelem örök klisés fos szövegeiken. Sajnos míg régen megfogott egy Punnany Verse, és könnyen tanulható volt, most már inkább csak töltelék, és dörmögés a verse, majd a jellemtelen refrén úgyis elviszi a dalt. Ja meg az élő koncerteken picit idegesítő, hogy az élőzene miatt sose azokat a dalokat kapjuk amiért amúgy elmennénk.

 

Tankcsapda (2009-től)

A Mindenki vár valamit album után a Tankcsapda meghalt. Cseresznye kilépett, a többiek meg megöregedtek. Míg a régi Tankcsapda számait mindenki ismeri az országban, az utolsó 3 album dalait már csak a suttyó rocker buzik ismerik, akik katonai táskával járnak, és lafiestát isznak. Nyáron voltam Tankcsapda koncerten a Volton, és amikor a régi számaikat játszották, azokban még mindig hatalmas erő volt, az új számok meg annyira unalmasak, hogy egyre se mondtam azt, hogy gecc ez egy jó szám. Sajnos Lukács, aki a legnagyobb isten volt a magyar rockzenében, mára egy kiégett, Pataki Attila szintű haknizenész.

 

 

Tóth Gabi

Legvégül nem egy zenekar, hanem egy szólóprodukciót szeretnék megsajnálni. Tóth Gabi a megasztáron felfuttatott, és menedzserek által megcsinált senki. A médiák bábja. Miért ő és miért nem Caramel, vagy Rúzsa Magdi? Azért, mert Tóth Gabi annyira a médiában maradt, és annyira a média mozgatja, hogy ha jobban megnézed, egy baszott nagy szilikon csöcs mögötti hang. Nincs öltözködési stílusa, mindig az van rajta amit az aktuális sztájliszt rárak, akármennyire is nevetséges. Egy olyan száma sincs, amit fel tudnék emlegetni, hogy mekkora sláger. Az Elég volt az a dal, amit talán hozzá tudnék kötni, de az is egy 6 éves nóta. Szóval full jellemtelen. Igazi csicska.

A bejegyzés trackback címe:

https://kodein.blog.hu/api/trackback/id/tr6612037449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asuka02 2016.12.14. 21:03:21

Meghaltam ezen a cikken, minden szava kincs. :D ,,A Children of Distance az érzelmes szívű panelprolik Facebook idézeteinek melegágya. " - és miközben ezt a mondatot olvastam, csak úgy ugráltak fel a fejemben az ismerőseim nevei, akikre ez maradéktalanul igaz.

Szottyerka 2016.12.14. 21:13:32

Ezek nagy része a mai napig vállalható zene,zenekar. -Az,hogy szerinted "csicskák" a te bajod. Szerencsére jópár ezer ember nem így gondolja.Kurva magányos lehetsz kisöreg!

Preininger Csaba 2017.01.20. 20:54:57

www.youtube.com/watch?v=jP7i94yWTog fogadj el mindenkit, úgy ahogy van, és akkor nem csak egyfajta zene fog tetszeni! remélem ez a zene tetszeni fog neked, és úgy gondolod te is, hogy van mondani valója!

aranyláz 2018.10.12. 10:35:46

Jó párral egyetértek, de az Irie Maffia kva jó zenét játszik. Egyáltalán nem illik ebbe a sorba.

"Én mindig viccesnek tartottam, ha magyar zenekarokban magyarul és angolul is énekelnek"

tökmindegy milyen nyelven énekel, ha jó a szöveg(zene)

Lukács Krisztián 2018.12.20. 23:28:06

Sokkal egyetértek, de hiányolom: a Magna cum laudét, Kowalskyt, Margaret Islandot, Wellhelo-t.

Noname Watanabe 2019.07.07. 19:10:58

Jó kis lista, bár a Fish szerintem nem rossz, nem akarnak többek lenni egy poprock együttesnél.

Viszont hiányoltam a világfájdalmas, nagyon mély üzenet(nek gondolt klisék)et erőltető, fahangú énekessel és fakezű gitárossal felálló alter bandákat. 30y a fejhangú Beckkel meg a manírosan túltolt pécsiskedéssel, Hiperkarma, amelynek a zenéjében azért vannak rapbetétek, mert a Bérczesi nem tud énekelni, vagy a Magna Cum Laude az ötvenes, falunapon becsiccsentő nőknek írt, kurva kínos pálinkadallal.

aranyláz 2019.07.14. 20:58:20

@Noname Watanabe: Hiperkarma a kétezres évek egyik legeredetibb zenekara, az első két lemezük zseniális, Bérczesi meg az egyik legjobb szövegíró
süti beállítások módosítása